Cyril Dudáš sa chce vzdať kandidatúry na funkciu primátora mesta

11.11.2010 Svidník

Svidník 11. novembra (TASR) – O post primátora mesta Svidník zabojujú v novembrových komunálnych voľbách pravdepodobne len traja kandidáti.
Mestská volebná komisia v októbri po prijatí kandidačných listín zaregistrovala štyroch kandidátov. Jedným z nich bol aj 53-ročný živnostník Cyril Dudáš, ktorého nominovala Slovenská národná strana. Ten dnes TASR potvrdil, že sa definitívne rozhodol vzdať svojej kandidatúry a volebnej komisii to plánuje oficiálne oznámiť v piatok 12. novembra.
\"Napriek tomu, že sa cítim byť rovnocenným súperom ostatným kandidátom, rozhodol som sa, že do volieb primátora nepôjdem. Aj keď to pre mňa nebolo ľahké rozhodnutie, verím, že to bude v prospech ďalšieho napredovania mesta. Mojím cieľom je, aby vo vedení samosprávy nastala zmena a nechcem, aby sa trieštili hlasy, \" zdôvodnil krátko svoj krok Dudáš. Zároveň uviedol, že o hlasy voličov sa bude uchádzať ako kandidát na poslanca mestského zastupiteľstva.
Predseda mestskej volebnej komisie vo Svidníku Jozef Kurty dnes pre TASR povedal, že volebné lístky sú už vytlačené a sú na nich mená štyroch kandidátov na primátora.
\"Ak niektorý z nich doručí svoje písomné odstúpenie v čase najneskôr tri dni pred konaním volieb, komisia to zoberie na vedomie a zabezpečí, aby kópia oznámenia o vzdaní sa kandidatúry bola vyvesená na nástenke pred každou volebnou miestnosťou. Rovnako bude vyvesená aj za každou zástenou, kde občania označujú svoje lístky pred vhodením do urny, \" povedal Kurty.
V prípade, že sa Dudáš kandidatúry vzdá, v súboji o primátorskú stoličku sa stretnú súčasný primátor Michal Bartko (nezávislý), riaditeľ strednej školy Pavol Olejár (Smer-SD, ĽS-HZDS) a technik Ján Holodňák (nezávislý).
Vo Svidníku sa bude o 17 poslaneckých miest v zastupiteľstve uchádzať spolu 97 kandidátov v troch volebných obvodoch.
 

Vyberte región